Myydään huonoon kotiin

Tuli se hetki, kun totuus on hyväksyttävä; aika ja raha ei kertakaikkiaan riitä enää rakkaan pitkäaikaisen ystäväsi eli hevosesi pitoon. Et pysty enää tarjoamaan hevoselle niin hyviä olosuhteita kuin se ansaitsisi. Et vaan yksinkertaisesti ehdi huolehtimaan hevosesi liikunnasta riittävän hyvin, saatikka että ehtisit seurustella ja nauttia hevosesi seurasta riittävästi. Kun raskas päätös on vihdoin tehty, alat laatimaan myynti-ilmoitusta. Kengitys, lastaus yms. toimenpiteet sujuu hyvin, maastovarma, helppo tarhata kaikkien kanssa, ja lopuksi se tärkein: Myydään vain hyvään kotiin, hyvä koti hintaa tärkeämpi.

Saat soiton. Tarjolla olisi hyvä koti. Ostajaehdokas on opiskellut hevosten hoitajaksi, tarjolla olisi ammattimainen hoito. Hevosta viedään ratsastuksellisesti eteenpäin, valmentajakin olisi jo tiedossa. Hevosen liikkeet näyttää niin kivoilta, että jos vaikka pikkukisoihinkin joskus päästäisiin. Kiva maneesitalli, kokopäivätarhaus kavereiden kanssa, hiekkatarhat, hyvät maastot… Kuulostaa hyvältä.

Saat toisen puhelun. Ostajaehdokas numero kaksi niinikään tarjoaa hevosellesi hyvän kodin. Tulisi kotipihaan pieneen pihattoon kahden muun hevosen kanssa. Vapaa heinä, metsäpohjainen iso tarha. Lähinnä maastoilua ja perhehevonen (olihan se varmasti lapsiystävällinen, sillä lapsetkin sitten haluavat harrastella hevosen kanssa?). Ostaja on itse on ammatiltaan hieroja, jonka oheella opiskellut myös shiatsua ja reikihoitoja, joita tekee niin ihmisille kuin hevosillekin. Hei loistavaa!

Seuraavana päivänä olisi taas tiedossa hyvä koti. Naapuripitäjässä sijaitseva kotieläinpiha etsii ponin kaveriksi hieman isompaa hevosta, jotta aikuisetkin kävijät pääsisivät kokeilemaan talutusratsastusta. Hevosen väri (ihanan kirjava!) sopisi hauskasti laumaan, kas kun ponikin kun on kirjava. Lähinnähän hevonen tulisi mannekiiniksi ja maskotiksi ja kotieläinpihan vierailijoiden rapsuteltavaksi, ja satunnaiseen ratsasteluun. Ostajaehdokas on itse pitkän linjan harrastaja, joskus tehnyt joitakin harjoittelujakin paikallisessa ratsastuskoulussa ja rakastaan eläimiään yli kaiken (kaikkia 57 eläintä). Kuulostaa ihanan idylliseltä.

Mahtavaa että löysit hevosellesi näin pian niin hyvän kodin!

…niin minkä niistä?

Kuinka määritellään hyvä koti? Onko se joku yllä mainituista vai sekoitus niitä kaikkia? Vertaatko hyvää kotia siihen, mitä pystyt hevoselle nyt tarjoamaan itse, vai koitatko etsiä hevoselle kotia joka on parempi kuin se nykyinen jonka pystyt sille tarjoamaan?

Kuka on se hevosen ostaja, joka haluaa ostaa hevosen, mutta tietoisesti tarjoaa hevoselle huonon kodin?

Seuraavalla viikolla tuli vielä yksi puhelu. Ostajaehdokas on varma että hevosesi on juuri sellainen mitä hän on etsinyt jo vuoden päivät. Niinpä hän lupasi maksaa hevosestasi melkein tuplahinnan ja hän ei lupaa tarjota hevoselle hyvää kotia.

Kommentoi ja keskustele Facebookissa Hevoluution avoimessa ryhmässä.